Product was successfully added to your shopping cart.

Non-fiction

Set Descending Direction

   

Items 1 to 10 of 126 total

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 1. Sepak Bola Seribu Tafsir

  By Eddward S. Kennedy
  Menelaah sepak bola rasanya memang seperti menelaah kehidupan. Di dalamnya ada kalah dan menang, ada proses, ada filosofi yang mendasari suatu perbuatan, ada tangis dan tawa, ada konsekuensi, ada kegelisahan, dan masih banyak lagi. Sepak bola seakan menjelma menjadi hidup itu sendiri, namun tentunya dengan bentuk dan cara yang sangat berbeda.
  MYR30.00
 2. Sembang Kehidupan

  By Meor Yusof Aziddin
  Membudayakan seni itu perlu telus dan bebas sifatnya, kongkongan hanya akan melemahkan nilai kreativiti dan mentality sesuatu bangsa. - Meor
  MYR20.00
 3. Surat dari Syurga Kisah Benar Teoh

  By Faisal Mustaffa
  Aku menulis ini bukannya untuk mendapat simpati atau belas kasihan daripada sesiapa pun. Kehidupan aku di dunia ini sudah tamat. Aku kini aman. Tapi tidak di dunia. Sejak 16 Julai 2009, ramai telah membuka mata mereka. Banyak titisan airmata berlinangan. Kerana aku juga, banyak wang telah dibelanjakan.
  MYR10.00
 4. Raja-Raja Melayu Kemajuan atau Kemunduran

  By Syed Husin Ali
  Buku kecil ini ialah mengenai satu perkara yang besar - Raja-raja Melayu. Terdapat sembilan orang Raja, terdiri daripada tujuh Sultan, seorang Raja dan seorang Yang di-Pertuan Besar bagi sembilan buah negeri. Selain itu, terdapat juga Yang di-Pertuan Agong, Raja bagi seluruh negara, yang dipilih secara bergilir lima tahun sekali oleh sembilan Raja itu.
  MYR18.00
 5. Budaya Makanan Cina Peranakan

  By Kamarudin Ngah, Mohd Shah Imran Lim Abdullah, Tan Yao Sua
  Monograf ini meninjau budaya makanan dua kumpulan Cina Peranakan yang menetap di pantai timur Semenanjung Malaysia, iaitu Cina Peranakan Tirok di negeri Terengganu dan Cina Peranakan Pasir Parit di negeri Kelantan.
  MYR20.00
 6. Bangkit Tempoh Pentadbiran Abdullah

  By Bridget Welsh, James U. H. Chin
  Beliau memegang jawatan sebagai Perdana Menteri dengan harapan besar dan beliau sepatutnya dapat melakukan lebih banyak. Malah slogan beliau ketika mula memegang jawatan ialah bekerja bersama saya, bukan untuk saya. Beliau sepatutnya mengambil peluang melakukan perubahan kabinet, perkhidmatan awam, kehakiman dan organ kekuasaan da pentadbiran. - Tengku Razaleigh Hamzah
  MYR38.00
 7. Ringkasan Sejarah Tentera Anti-Jepun Rakyat Malaya

  By Indrajaya Abdullah
  Buku Ringkasan Sejarah Tentera Anti-Jepun Rakyat Malaya ini adalah buku yang perlu dibaca oleh setiap orang yang benar-benar ingin mengetahui sejarah tanah air kita khususnya sejarah tentang perlawanan rakyat di negara kita dalam periode penjajahan Jepun di masa Perang Dunia Kedua.
  MYR28.00
 8. Kajian Perbandingan Pantun Melayu dengan Nyanyian Rakyat Cina

  By Xu You Nian
  Buku ini bukan sahaja adalah hasil penyemakan dan penambahbaikan secara menyeluruh dengan mengintegrasikan bahan kajian yang terbaharu dengan sudut pandangan serta kaedah kajian yang terbaharu setelah mengambil masa setengah hayat hidup saya, tetapi juga mengajukan model kajian terhadap pantun yang baru dengan melibatkan banyak negara.
  MYR40.00
 9. Panduan Analisis Data SecaraEfisien

  By Ahmad Hashim
  Buku ini ditulis bertujuan bagi membantu calon sarjana muda dalam menyiapkan kertas projek tahun akhir, penyelidikan tesis sarjana dan disertasi doktor falsafah.
  MYR40.00
 10. Lelaki di Sebalik Pulau

  By Yusmadi Yusoff
  Naskah ini bercerita tentang undang-undang, politik, agama, idealogi dan hak asasi.
  MYR20.00
Set Descending Direction

   

Items 1 to 10 of 126 total

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5